Категории:
Пазарувай по цени
Производители:
МНЕНИЯ

Напишете мнение за продукта!

Вамекс 130 мг    

Вамекс 130 мг


VAMEX
Комплекс от естествени съставки – подпомага лечението на безсъние и други  заболявания, причинени от стрес.

Целият наличен стрес като последствие от изключително бързите и неумолими промени в условията на работа и живот, води до множество здравословни проблеми и увреждания. Той може да предизвика последствия в емоционален, мисловен и/или физически план в човешкия организъм. Ако е остър, краткосрочен, стресът причинява безсъние, раздразнителност, липса на концентрация, невъзможност да се задържа вниманието, прекомерно изпотяване, промени в настроението и т.н. Обаче, ако стресът продължава по-дълъг период от време, може да доведе до сериозни нарушения на здравето, които се отразяват например чрез повишаване на кръвното налягане, нарушен метаболизъм на мазнините и захарите в кръвта (предпоставка за развитие на диабет), загуба на интерес към секса, чести инфекции, чувство на постоянна умора, чувство на безнадежност, депресия; често настъпват и смущения в ендокринната система, т.е. жлезите с вътрешна секреция, които регулират  редица много важни процеси в нашите тъкани / органи / органови системи (прекъсването на тази сложна регулаторна система може да се прояви в невъзможност за зачеване, нарушения в менструалния цикъл и др.). Не са пощадени кръвоносните ни съдове, на първо място страдат кръвоносните съдове на сърцето, което води до увреждане на сърдечния мускул. Стресът влияе негативно върху дихателните пътища, черния дроб, намалява активността на имунната защита, което отваря врата пред  ред инфекции и развитието на ракови образувания.
Като помощ, с цел по-леко преодоляване на стресовите ситуации и намаляване на усложненията, които възникват в резултат от стрес, се препоръчват хранителни добавки. Една от тях е VAMEX.
VAMEX е хранителна добавка, съдържаща комбинация от три природни антиоксиданта, които влияят благотворно на организма, подложен на стресови ситуации.

Състав на VAMEX:

 - Хмел (Humulus lupulus)              15mg
  - Маточина (Melissa officinalis)     25mg
   - Валериан (Valeriana officinalis)   90mg

Хмелът (Humulus lupulus) е билково растение с изключително дълго приложение в традиционната, народна медицина. Благоприятното му въздействие върху човешкия организъм се проявява предимно върху нервната система, храносмилателния тракт и пикочно-половата система (особено при жените). Той е източник на витамини (най-вече В комплекс), минерали, фибри, растителни хормони и т.н. Има успокояващо действие върху нервната система и лек седативен ефект, но не води до пристрастяване, както е в случая с някои лекарства с подобно действие. Ползите от него са наблюдавани при редица състояния като безсъние и нарушения на съня, чувство на нервност, необосновани промени в настроението, чувство на страх и раздразнителност, проблеми по време на менопаузата (особено при горещи вълни).

Маточината (Melissa officinalis) присъства много дълго в традиционната медицина поради редицата положителни ефекти върху човешкото здраве. Основните съставки на маточината са етерично масло (0,01-0,1%), камфор, танини, горчиви вещества, флавоноиди, хлорофил, смола и каучук. Въздейства добре на сърцето, жлезите с вътрешна секреция, кръвта, намалява подуването и коремни спазми в червата, благоприятна е при болки в корема, гадене, повръщане, диария, има положителен ефект при главоболие и умора; но най-изразителен ефект се наблюдава върху нервната система, особено при състояние на нервност, безсъние, страх, тревожност. Някои изследвания показват, че ефективността му при тези състояния е по-голяма, ако се прилага едновременно с валериан. Влияе положително върху концентрацията и подобрява вниманието. ESCOP  (Европейска научна организация по фитотерапия) препоръчва маточината за вътрешна употреба при състояния на стрес, тревожност, напрежение, раздразнителност и симптоматично лечение на нарушения на храносмилането.

Валерианът (Valeriana officinalis) се употребява в народната медицина вече над хиляда години. Името му произхожда от латинското valere, което означава “да бъде добре”. Съдържа голям брой компоненти, които имат биологично въздействие на човешкия организъм. Сред тях са алкалоиди, хормони и фибри, валерианова киселина, ензими, етерични масла, смоли и др. Валерианът действа като седатив, но има и детоксикиращ ефект върху човешкото тяло. Валерианът, за разлика от други успокоителни, не предизвиква пристрастяване. Положителното въздействие на валериана е особено силно изразено при следните състояния: тревожност, безсъния, нервност, чувство на страх, раздразнителност, чувство на постоянна умора и т.н.: също така благоприятните му ефекти са наблюдавани при случаи на ангина пекторис, алергии (копривна треска), причинени от стрес, астма и т.н. Валерианът най-често се използва при нарушения на съня, особено безсъние, за състояния на тревожност, нервност, истерия, хипохондрия, главоболие, мигрена и др.

Кога се използва VAMEX
VAMEX се използва като помощно средство при:
Нарушения на съня, безсъние, състояния на невроза, стрес, страх, безпокойство, хипохондрия, главоболие, мигрена, депресия, епилепсия, истерични състояния.
 
Дозировка на VAMEX:
В случай, че се приема за състояния на разстройство на съня, безсъние – до 2 таблетки два часа преди лягане. Препоръчително е лягането да става до 22-22:30 часа.
Ако  VAMEX се използва като помощ при състояния на невроза, стрес, страх, безпокойство, истерични състояния, хипохондрични реакции, болкови състояния и др. – от 2 до 4 таблетки дневно.
За хора, страдащи от заболявания на храносмилателната система, се препоръчва да приемат таблетките с храна или веднага след хранене.

Опаковка на VAMEX:
Кутия от 20 таблетки по 130 mg в два блистера.
Кутия от 30 таблетки по 130 mg в три блистера.

Срок на годност:
24 месеца.

Начин на продажба:
Хранителната добавка се продава без лекарско предписание в аптеките.

Начин на съхранение:
Да се съхранява на сухо, тъмно място, далеч от достъп на деца!

Забележки:
Vamex не трябва да се приема заедно с други лекарства, които влияят на централната нервна система (такива като лоразепам, диазепам, фенобарбитал, кодеин), също така не трябва да се приема едновременно с алкохол и лекарства от групата на антидепресантите.
Ако използвате лекарства за регулиране на функцията на щитовидната жлеза (тироидната жлеза) и антиретровирусни лекарства ( лекарства за лечение на HIV инфекция), консултирайте се с Вашия лекар преди за започнете приема на VAMEX.
Този продукт не се препоръчва за хора с алергия към някоя от съставките, деца под 7 години, бременни и кърмещи жени..
Хранителната добавка не е заместител на балансираното хранене.
Хранителната добавка не е предназначена за диагностика или лечение на заболявания.
За повече информация относно VAMEX, моля свържете се е Вашия лекар или фармацевт. Също така преди да приемете хранителната добавка едновременно с обичайната терапия, се консултирайте с вашия лекар / фармацевт.
 
Произведено в Германия14.50 лв.
Количество:

Прегледи Добавете в Списъка с желания

Вход за потребители
Вашият имейл адрес
Вашата парола
Кой е тук:
В момента има 9 гости online.
Въпроси за:
Препоръчайте продукта

Препоръчайте продукта на приятели, близки и колеги!